Shroud of the Avatar wordt aangevallen

De geestelijke opvolger van Ultima en crowdfunding succes Shroud of the Avatar: Forsaken Virtues wordt op dit moment aangevallen door hackers. Gisteren viel DOTA2 al ten prooi en dat maakt ze extra nerveus. Leden van de fora en iedereen die geniet van de early access wordt dan ook dringend verzocht hun wachtwoord te wijzigen.

Shroud of the Avatar: Forsaken Virtues wordt ontwikkeld door de bedenker van de Ultima-serie Richard “Lord British” Garriott en de regisseur van Ultima Online Starr Long. Fantasyauteur Tracy Hickman van de Dragonlance Novels en meerdere Dungeons & Dragons-modules is verantwoordelijk voor het verhaal en de quests. Je mag veel ethische en morele keuzes verwachten op je pad.

Shroud of the Avatar: Forsaken Virtues is een bijzondere MMORPG omdat er ook een offline modus is. Je kunt gewoon van het verhaal genieten in een open wereld in je eentje. Als je online gaat, dan kun je kiezen of je alleen, met vrienden of met iedereen wilt spelen. Er zijn geen classes, maar wel 20 verschillende skilltrees. De economie draait op ingame geld en objecten die door de spelers zelf worden gemaakt. Shroud of the Avatar: Forsaken Virtues is pay-to-play. Je betaalt dus een bedrag en kunt naar hartenlust spelen. De spanning tussen free-to-play en pay-to-win gamers is dus helemaal afwezig.

Shroud of the Avatar draait op de community en deze kan ook zelf content verzinnen in Unity en voorleggen aan de makers. Zodra iets is goedgekeurd, komt het in de game. Dit kan variëren van een stoel, muziek en geluidseffecten tot een huis of een jukebox.

Shroud of the Avatar: Forsaken Virtues - jukebox

De kritieken op deze vroege versie van de game zijn erg wisselend. Sommige fans zijn lyrisch en anderen zijn boos dat ze er überhaupt een cent in hebben gestoken. Als je dus geen oprechte fan bent, dan kun je beter even wachten tot de game verder ontwikkeld is. Shroud of the Avatar: Forsaken Virtues komt uit op pc, MacOS en Linux. Het is nog steeds mogelijk de game met crowd funding te steunen of om early access aan te schaffen.

Shroud of the Avatar: Forsaken Virtues - vechten

Shroud of the Avatar: Forsaken Virtues - omgeving