Dressuurteam vierde na grand prix

Het Nederlands dressuurteam staat na de tweede en afsluitende dag van de grand prix vierde in het landenklassement. Donderdag kwamen Hans Peter Minderhoud en Diederik van Silfhout nog in actie. Woensdag kwam Edward Gal al in de bak en zag het team Adelinde Cornelissen wegvallen nadat haar paard Parzival na een infectie opliep na een insectenbeet. Het was zo erg dat de amazone de strijd moest staken.

Van Silfhout haalde met Arlando een score van 75.900 procent in de ring van het hippisch complex in Deodoro. Hans Peter Minderhoud noteerde op Johnson 76.957 procent. De opgave van Cornelissen heeft geen directe gevolgen voor het teamresultaat. Eén score, in dit geval die van Cornelissen, mag immers worden weggestreept. Het gemiddelde van Nederland staat op 76.043 procent. Bovenaan het klassement staat Duitsland met 81.424. Groot-Brittannië volgt met 79.252 op plek twee en de Amerikanen staan na het eerste onderdeel derde met een gemiddelde van 76.971. 

De Britten hebben hun goede gemiddelde vooral te danken aan Charlotte Dujardin. De winnares van olympisch goud in Londen scoorde met Valegro 85.071 en leidt daarmee het individuele klassement. Zij wordt op de voet gevolgd door de Duiters Kristina Broring-Sprehe (op Desperados), Dorothee Scheider (Showtime) en Isabel Werth (Weihegold). 

Minderhoud volgt op een negende plek. Van Silfhout staat elfde en Gal zestiende. Vrijdag is de Grand Prix Special, dat in tegenstelling tot vier jaar geleden nu ook meetelt voor het landenklassement.