Veteraan haalt het niet, Chinese tafeltennisfinale op Spelen

Tafeltennisser Vladimir Samsonov is er niet in geslaagd zich op 40-jarige leeftijd nog te plaatsen voor de olympische finale. In de halve finale ging de Wit-Russische veteraan na een spannende partij onderuit tegen de Chinees Zhang Jike, de regerend olympisch kampioen.

De wedstrijd ging lang gelijk op en Samsonov wist onder meer met prachtige rallies uitstekend partij te bieden. Toch gingen de eerste twee games nipt naar Zhang: 11-9 en 13-11. Ook in de derde game lagen er zeker kansen voor Samsonov, die negentien jaar geleden al vicewereldkampioen werd. Zhang sleept de game met 12-10 naar zich toe, maar zag Samsonov met 11-6 toch de vierde game winnen. In het laatste bedrijf kwam de Wit-Rus na een achterstand sterk terug, maar toch trok Zhang met 11-9 aan het kortste eind om zo de wedstrijd te beslissen.

Ook de andere halve finale leverde het nodige spektakel op. Wereldkampioen Ma Long stond daarin tegenover de Japanner Jon Mizutani, die na drie met 11-5 verloren games eindelijk in zijn ritme begon te komen. De partij leverde adembenemende rallies op en het was Mizutani die de vierde en vijfde game naar zich toe trok. In game zes maakte Ma het echter af met wederom een gamewinst in 11-5, wat het einde van de wedstrijd betekende.

Komende nacht staan Ma Long en Zhang Jike tegenover elkaar in de strijd om goud, nadat Mizutani en Samsonov hebben uitgevochten wie het brons pakt. 

Ma Long viert zijn feestje na het verslaan van Mizutani (PROSHOTS/Action Images)
Ma Long viert zijn feestje na het verslaan van Mizutani (PROSHOTS/Action Images)