Handbaldames niet langs Zuid-Korea

Nederland heeft zich tevreden moeten stellen met een gelijkspel tegen Zuid-Korea. Het werd 32-32 na opnieuw een moeizame wedstrijd van het Nederlandse team.

Het begin liep stroef bij Nederland, met een fase waarin het steeds net achter de feiten aan liep. Ook werden er wat doelkansen gemist, maar het ging vooral gelijk op. Na tien minuten stond Nederland tegen een kleine 4-6 achterstand aan te kijken. De eerste 20 minuten kwam de voorsprong er maar niet, maar de 10-10 werd op de 20e minuut gemaakt terwijl Nederland ook marginaal beter gingen spelen. Na 27 minuten was er dan eindelijk een 14-13 voorsprong. Deze bleef in stand in de rest van de eerste helft: 18-17 was de ruststand.

In de tweede helft was vooral het probleem dat de score niet echt werd uitgebouwd. Tien minuten in de tweede helft kwam die fase dan toch eindelijk een beetje, het werd dan ook 24-21. In die periode begon de dekking ook beter te staan bij Nederland en de Koreanen kwamen steeds moeilijker tot scoren. Toch was Nederland na deze goede fase ook weer niet helemaal scherp en stagneerde het verschil enigszins op 3.

8 minuten voor tijd ging het dan toch weer langzaam mis. Het werd 29-28 en Nederland moest alle moeite doen om de voorsprong te vlijven verdedigen. Met nog 4 minuten te gaan werd het zelfs 30-30, dus het werd enorm lastig voor Nederland om nog gewoon te winnen. In deze zenuwslopende tijd scoorde Nederland de eerste goal, maar de Koreanen kwamen langzij met nog anderhalve minuut te gaan. Toch kwam Nederland opnieuw op voorsprong met nog een minuut te gaan, maar opnieuw kwamen de Koreanen langszij.

Met nog drie seconden te gaan kreeg Nederland een penalty. Dit was het schot wat de wedstrijd ging beslissen. Winst of gelijkspel, het werd hier bepaald. Lois Abbingh schoot hem, maar schoot hem niet raak. Zo bleef Nederland steken op 32-32. Geen overwinning en nog twee zware tegenstanders wachten.