Van der Ven net niet goed genoeg voor tweede ronde boogschiettoernooi

Patrick Huston heeft Rick van der Ven weten uit te schakelen in het olympisch boogschiettoernooi. De Brit versloeg de Nederlander in vijf sets waarin het verschil steeds bijzonder klein was en de scores tussen de 26 en de 28 bleven.

Van der Ven begon niet bijzonder goed en kwam zo in de eerste set met 26-27 achter. Het moest dus snel beter. Dat gebeurde dan ook in de tweede set, twee tienen en een acht zorgde voor een score van 28-26 waardoor de achterstand in sets weer was weggepoetst. De derde set was het niveau behoorlijk, maar Van der Ven vergat een 10 te scoren en zo eindigde hij in 27-28 en mocht van der Ven geen set meer verliezen om nog verder te gaan. In de vierde set liet Van der Ven zich dan toch weer zien met 28-27 in een partij waar het erg dicht bij elkaar was.

Alles hing dus af van de laatste set. Van der Ven opende met een 9. Huston echter opende met een 10, maar Van der Ven schoot er zelf ook een 10 bij. Door een 9 die volgde van Huston was de laatste pijl beslissend. Van der Ven schoot hem echter in de 8 en Huston een 9, waardoor Van der Ven uit het toernooi ligt.