Succescoach Ranieri verlengt bij Leicester City

Claudio Ranieri heeft zijn contract bij regerend landskampioen Leicester City officieel verlengd. De Italiaan ligt nu vast tot de zomer van 2020. De Italiaan maakte The Foxes in het vorige seizoen landskampioen van Engeland. Het succesverhaal van Leicester moet een vervolg krijgen, met Ranieri aan het roer. Dat hij bijtekent tot medio 2020 is veelzeggend, de club wil dus op de lange termijn door met het behalen van successen.

Leicester City's vicevoorzitter Aiyawatt Srivaddhanaprabha is daar maar wat blij mee. "Twaalf maanden geleden brachten we een man naar Leicester City wiens kennis en ervaring, vonden wij, ons kon leiden naar een nieuwe fase in ons langetermijnsplan. Wat er nu is gepresteerd gaat verder dan we ooit hadden gedacht."

De Italiaan zelf is uiteraard ook blij met zijn contract. "Vanaf het moment dat ik met de eigenaren van de club praatte, wist ik dat ik deel wilde uitmaken van iets voor de lange termijn. De energie bij deze club, van de eigenaren, staf, spelers en supporters, is iets heel erg speciaals. Ik ben blij, en ook trots dat ik hier nog jaren kan zijn."

Vorig seizoen overtrof Leicester City ieders stoutste dromen: kampioen worden van Engeland. "Vorig jaar hielpen die spirit en het harde werken ons om iets magisch te bereiken. Wanneer we dat kunnen voortzetten en onze passie behouden en vechten met ons hart, dan weet ik dat we samen nog lang succesvol zijn."

Claudio Rainieri nog vier seizoenen onder contract bij Leicester City. (PRO SHOTS/Action Images)
Claudio Rainieri nog vier seizoenen onder contract bij Leicester City. (PRO SHOTS/Action Images)