Ferrari F1 heeft plannen voor reorganisatie klaar

Het Formule 1-team Ferrari is klaar om een reorganisatie door te voeren. Teambaas Maurizio Arrivabene moet schuiven met het personeel na het vertrek van technisch directeur James Allison. Mattia Binotto, hoofd van de motorenafdeling, is nu benoemd tot baas van het technische gedeelte.

Arrivabene: "Ik wil niet over James praten, vanwege persoonlijke en bedrijfsmatige redenen. Wij voeren zonder haast een reorganisatie door, omdat wij heldere plannen hebben welke kant wij met de organisatie op willen. Wij kijken dan ook uit naar de rest van het seizoen en weten op welke gebieden we aan de slag moeten. Daar kan ik niet in teveel detail over treden."

Toch lichtte Arrivabene een tipje van de sluier op. Ferrari komt al vanaf de Grand Prix van Spanje neerwaartse druk tekort, maar weet waar het aan ligt. "Wij hebben sinds die tijd geen grote verbeteringen kunnen maken. Daar moeten we zo snel mogelijk aan werken, maar het is niet makkelijk. Er zijn twee typen neerwaartse druk: aerodynamische en mechanische. Wij moeten aan beide gebieden werken en soms werken die twee elkaar op dit moment tegen. Dat kan aan heel veel zaken liggen, maar na grondige analyses weten we nu waarom."

De teambaas is blij dat de motor van Ferrari momenteel een sterk punt van de bolide is en liet weten dat er op dit gebied nog wat in het vat zit. De aerodynamica is een ander verhaal, omdat de zomervakantie ervoor zorgt dat de activiteiten enkele weken stilgelegd moeten worden. Hierdoor is het lastiger om het gat met Mercedes en Red Bull Racing te kunnen dichten.