Megastunt Japanse rugbyers op Olympische Spelen

De Japanse rugbyers hebben op het olympisch sevenstoernooi in Rio de Janeiro voor een historische stunt gezorgd. De ploeg won in de eerste groepswedstrijd zeer verrassend van Nieuw-Zeeland, een van de topfavorieten voor de gouden medaille.

Japan kwam goed uit de startblokken en dat leverde na drie minuten een voorsprong op door een try van Teruya Goto. Lomano Lemeki trapte de conversie tussen de palen en dus stond het 7-0, maar nog voor de rust kwamen de All Blacks Sevens weer op gelijke hoogte: 7-7.

Akira Ioane bracht de Nieuw-Zeelanders in de tweede helft op voorsprong en zo leek het erop dat de ploeg een ongelooflijke nederlaag toch nog af kon wenden. Kameli Soejima dacht daar echter anders over en de Japanner maakte twee minuten voor tijd gelijk via een mooie try: 12-12. De conversie van Katsuyuki Sakai bracht de Aziaten zelfs op voorsprong en ondanks volle bak aanvallen van Nieuw-Zeeland bleef het daarbij en was de stunt compleet.