Luke Cage beschermt Harlem in nieuwe trailer

De Marvel/Netflix-camera verschuift van Hell's Kitchen, Manhattan naar een paar straten verderop, in Harlem, om het volgende hoofdstuk te vertellen. Na zijn introductie in Jessica Jones zien we op 30 september Luke Cage's verhaal in zijn eigen serie, waarvoor een nieuwe trailer is verschenen.

Uit de beelden valt op te maken dat we meer te weten komen over de oorsprong van zijn superkrachten (Cage is onkwetsbaar en supersterk), waar hij in Jessica Jones al kort naar hintte. Ook neemt hij zijn eerste stappen in de wereld van het superheld spelen, door mensen uit zijn buurt te helpen. Marvel houdt de focus daarmee, net als in Daredevil en Jessica Jones, lokaal. Niemand hoeft de wereld te redden; maak eerst je eigen wijk maar eens veilig.

Luke Cage is het derde lid van Marvel's heldengroep The Defenders, waarvan volgend jaar een miniserie te zien zal zijn. Het vierde lid is Daniel Rand, die naar verluidt geïntroduceerd wordt in zijn eigen serie, Iron Fist. Ook die verschijnt volgend jaar.

Mike Colter zet in Luke Cage zijn vertolking van de titelfiguur voort en wordt bijgestaan door onder andere Mahershala Ali (House of Cards), Frankie Faison (Banshee) en Rosiaro Dawson (Daredevil).

Alle afleveringen van Luke Cage zijn op 30 september te streamen bij Netflix.