Gesink maakt rentree in Tour de l'Ain

Wielrenner Robert Gesink zal in de Tour de l'Ain zijn rentree maken in het wielerpeloton. De coureur van LottoNL-Jumbo gaat zich in Frankrijk testen met het oog op een eventuele deelname aan de Vuelta.

Gesink was voor zijn ploeg beoogd kopman in de Tour de France, maar ging in de Ronde van Zwitserland door een gat in de weg onderuit. De Nederlander liep hierbij een hersenschudding op en herstelde hier maar moeizaam van. Daarom liet een rentree lang op zich wachten. "De Tour l'Ain is een belangrijke test over de vraag of ik wel of niet naar de Vuelta kan gaan. De laatste dagen gaan de trainingen goed, maar de weken ervoor had ik nog veel moeite met mijn hersenschudding."

"De laatste dagen in Girona verliepen eigenlijk boven verwachting na een hele lastige tijd in Amerika met veel aanpassingen in mijn training door de hersenschudding. Ik was vooral erg moe en merkte dat ik vaak maar twee dagen achter elkaar kon trainen waarna ik weer een paar dagen moest rusten. Erg frustrerend om constant bij te moeten stellen en aan te moeten passen, maar veel voorkomende klachten na een hersenschudding.  Al met al heb ik daar dus veel te weinig kunnen trainen in aanloop naar de Vuelta."

In de Vuelta gaat Gesink zich daarom vooral richten op ritzeges, als hij in Spanje aan de start verschijnt. Steven Kruijswijk is voor LottoNL-Jumbo de kopman in de derde grote ronde van het jaar.