Handbalsters met lichte moeite langs Argentinië

Nederland heeft gewonnen in het Olympisch vrouwenhandbaltoernooi. De Nederlandse dames verloren nog van Frankrijk, maar tegen Argentinië ging het beter. Ondanks dat het moeilijk was bij vlagen kwam af en toe het sprankelende spel van Nederland weer naar boven.

Nederland begon gelijk sterk en het eerste schot op doel, binnen een halve minuut, was gelijk raak. In de eerste helft was het krachtverschil gelijk duidelijk en na 6 minuten stond het dan ook al 4-0. Tess Wester was ook erg goed op dreef op doel en na een knappe redding wist ze met een worp in een keer voor de 6-0 te zorgen in het eerste deel van de wedstrijd. Het duurde 13 minuten voordat Argentinië uit een 7 meterworp de eerste goal maakte, toen stond het 7-1. Hierna kwam een mindere fase waarbij de Zuid-Amerikanen tot 7-4 terug kwamen, ook door veel pech in de aanval bij Oranje. Uiteindelijk kwamen ze zelfs terug naar 9-7, waarna de time-out werd aangevraagd.

Het bleef moeizaam, in de aanval was het team minder gelukkig en minder sterk. De ruststand was uiteindelijk 13-9, een redelijk veilige marge, maar het had mooier kunnen zijn. In de tweede helft ging het eigenlijk meteen weer mis. Snel was het 11-13 voor Nederland. Daarna herpakte Nederland zich knap en scoorde 4 goals. Een fase met veel uitsluitingen aan beide kanten volgde, waardoor er aan beide kanten de nodige doelpunten vielen. Mede daardoor kwamen de Argentijnen toch weer vlot terug tot 17-19. Nederland kende na een time-out opnieuw een goede fase en kwam weer tot 17-24, waarna het met nog 10 minuten te gaan aardig beslist leek en de marge van 7 goals eindelijk weer hersteld was. Uiteindelijk werd er nog 3 keer gescoord zodat het 26-18 werd in het voordeel van Nederland.