Tost hoopt dat Kvyat bij Toro Rosso blijft

Franz Tost hoopt dat coureur Daniil Kvyat bij Toro Rosso blijft, zo heeft hij aan Autosport laten weten. De teambaas van de Italiaanse Formule 1-renstal ziet dat de Rus na zijn demotie van Red Bull naar het kleinere zusterteam worstelt met zijn vorm, maar hoopt dat zijn pupil de dip te boven komt.

Kvyat kwam in Duitsland niet door het eerste deel van de kwalificatie heen en liet toen weten dat hij meer nodig had dan de zomervakantie om mentale problemen te overwinnen en dat zijn positie onder druk staat. Tost hoopt de Rus te kunnen behouden voor 2017. "Ik hoop dat hij voor ons blijft racen, omdat ik ervan overtuigd ben dat hij vroeg of laat weer gaat presteren en zijn ware snelheid laat zien."

Tost begrijpt dat de wissel met Max Verstappen hard is aangekomen bij de 22-jarige Kvyat, maar de Rus moet moed putten uit het feit dat Toro Rosso hem blijft steunen. "Ik kan zijn gebrek aan vertrouwen voorstellen, want de wissel van Red Bull naar Toro Rosso is een grote. Maar aan de andere kant heeft Red Bull, dat als enige twee Formule 1-teams heeft, wel de mogelijkheid gegeven om in de Formule 1 te blijven en hem laten racen, dat moet hij als een positief punt opvatten."

"Hij heeft een goed resultaat nodig om zijn zelfvertrouwen terug te krijgen. Zijn race in Duitsland was prima. In de kwalificatie was hij wat ongelukkig door iets te veel risico in de eerste bocht. Daar verloor hij drie tienden, maar in de tweede en derde sector zat hij er goed bij. Ik hoop dat we in de volgende races het pakket voor elkaar krijgen en hem een competitieve auto kunnen geven. Met een goed resultaat kan zijn zelfvertrouwen terugkeren. Het kan niet zo zijn dat hij zijn rijkunsten binnen enkele maanden verleerd is."