Egorian pakt schermtitel op sabel in Russische finale

Yana Egorian heeft de finale van het schermen op het onderdeel sabel bij de vrouwen gewonnen. In de eindstrijd won de Russische met 15-14 van haar landgenote Sofiya Velikaya. Voor de 22-jarige Egorian is het haar eerste medaille op de Spelen. Wel won ze in 2010 twee keer goud op de Olympische Jeugdzomerspelen in Singapore. 

Egorian begon de finale met een kleine voorsprong (2-1), maar daarna trok Velikaya de wedstrijd naar zich toe. Haar voorsprong liep al snel uit naar 5-2. De jongere Egorian gaf echter nog niet op, want ze kwam terug tot 8-8 gelijk. De strijd tussen de beide Russinnen ging daarna gelijk op, waarna Egorian op 14-14 het beslissende punt maakte.

Velikaya bereikte de finale door ternauwernood te winnen van de 20-jarige Manon Brunet uit Frankrijk. Brunet stond de gehele partij voor, maar op de beslissende punten was de Russin sterker en pakte de overwinning met 15-14. Egorian bereikte eenvoudiger de finale. Ze versloeg de Oekraïnse Olha Kharlan met 15-9.

De strijd om de derde plaats ging dus tussen Kharlan en Brunet en deze werd besloten in het voordeel van Kharlan. De wedstrijd ging tot 9-9 redelijk gelijk op, maar daarna liep Kharlan redelijk gemakkelijk uit en won ze uiteindelijk met 15-10. Net als in Londen in 2012 werd de Oekraïnse derde op dit onderdeel en kreeg ze de bronzen medaille omgehangen.

Egorian wint de schermtitel op het onderdeel sabel (PRO SHOTS/Action Images)
Egorian wint de schermtitel op het onderdeel sabel (PRO SHOTS/Action Images)