Van Vleuten heeft hersenschudding en scheurtjes in wervelkolom

De olympische wegrit was een achtbaan van emoties voor de Nederlanders. Een tijdje leek wielrenster Annemiek van Vleuten op weg naar de gouden medaille tot een vreselijke val roet in het eten gooide. De eerste berichten zijn dat Van Vleuten het bij kennis is, gewoon praat en helder is. Ze is inmiddels met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

In de afdaling van de laatste berg maakte Van Vleuten op weg naar de gouden medaille deze verschrikkelijke crash:

De val die er heel erg uitzag zorgde voor een grote schok onder de fans die de wedstrijd volgden, het ergste werd gevreesd door velen. Gelukkig zijn de eerste berichten dat Van Vleuten bij kennis is en relatief ok is. Chef de mission Maurits Hendriks vertelde kort na de finish aan olympisch kampioen Anna van der Breggen dat haar teamgenote bij kennis was. Later werd aan Marianne Vos en Ellen van Dijk bevestigd dat Van Vleuten helder was en gewoon praatte.

Bizar genoeg kwam Van Vleuten precies een jaar geleden ook zwaar ten val. Tijdens een trainingsrit werd zij aangereden door een auto en belandde in het ziekenhuis. Daarbij liep ze diverse breuken op en had ze ook een klaplong.

Update 23.45 uur

De NOS laat weten dat Van Vleuten een zware hersenschudding en drie kleine fractuurtjes in haar lumbale wervelkolom opgelopen heeft, ze moet nog 24 uur op de intensive care blijven. Chef de mission Hendriks en teamartsen Cees-Rein van den Hoogenband en Robert Kempers zijn bij haar.