Verschuren makkelijk door naar halve finale

Tijdens de tweede ochtendsessie van het olympisch zwemtoernooi heeft Sebastiaan Verschuren zich makkelijk geplaatst voor de halve finales van de 200 meter vrije slag. De regerend Europees kampioen op dit onderdeel zwom solide naar een tijd van 1:46,32 en werd daarmee achtste. Dion Dreesens, de andere Nederlander op dit onderdeel, eindigde met een tijd van 1:47,76 als 27e en is uitgeschakeld voor de halve finales. Regerend olympisch kampioen Yannick Agnel (FRA) werd 24e is kan zijn titel dus niet meer verdedigen.

De ochtend begon met de 100 meter rugslag bij de vrouwen. Voor Nederland kwam Kira Toussaint aan de start. De dochter van Jolanda de Rover, de olympisch kampioene op de 200 meter rugslag van Los Angeles 1984, eindigde in een tijd van 1:01,17 en daarmee zien we haar niet terug in de halve finales. Haar PR van 1:00,25 was goed geweest voor toegang tot de halve finale. 

Aan het einde van de sessie kwam Sharon van Rouwendaal aan de start van de 400 meter vrijeslag. Haar tijd van 4:11,44 was slechts goed voor een zevende plaats in haar serie en is daarmee ook uitgeschakeld voor de finale. Vorig jaar op de wereldkampioenschappen in Kazan zwom ze nog naar een zilveren medaille.