Van Wolfswinkel: "Een lekker binnenkomertje"

Ricky van Wolfswinkel luisterde zaterdagavond zijn terugkeer bij Vitesse op met een treffer. Willem II werd in Tilburg met 1-4 verslagen. "We begonnen niet zo goed en hadden het daardoor vrij lastig. Mijn goal hielp uiteraard om ons op gang te krijgen. Dat was een lekker binnenkomertje", vertelde Van Wolfswinkel tegen FOX Sports.

De 27-jarige spits bracht Vitesse aan de leiding, waarna Valeri Qazaishvili en tweemaal Nathan voor rust al voor de gehele Arnhemse productie zorgden. Fran Sol zorgde voor de eretreffer aan de kant van de Tilburgers. Van Wolfswinkel vertrok in 2009 bij Vitesse en speelde achtereenvolgens bij FC Utrecht, Sporting Lissabon, Norwich City, AS Saint-Étienne en Real Betis. Ondanks dat zijn doelpunten de laatste seizoenen beperkt bleven, kijkt het toch met een goed gevoel terug op het avontuur in het buitenland.

"Alle ervaringen die ik heb opgedaan, positief en negatief, neem ik mee. Ik voel me meer ervaren. Ik ben fit en hoop dit seizoen nog vaker belangrijk te kunnen zijn voor Vitesse. Vandaag was een goed begin."