Daverende stunt Angolese handbalsters op Olympische Spelen

De handbalsters van Angola hebben op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro voor een daverende stunt gezorgd. In de eerste groepswedstrijd werd Roemenië verslagen: 23-19.

De Afrikaanse grootmacht nam in de tweede minuut de leiding en vanaf dat moment waren de Angolese dames de sterkere partij. Roemenië, de nummer drie van het vorige WK, kon niet meer doen dan één keer op gelijke hoogte komen, want een voorsprong zat er geen moment in. Vooral de indrukwekkende keepster van Angola, Teresa Almeida, hield haar ploeg met een aantal fantastische reddingen zeer knap op de been. In de slotminuten was duidelijk dat Roemenië niks meer kon maken en werd de wedstrijd vakkundig uitgespeeld door de dolblije Afrikanen.

De lichtvoetige Angolese keepster maakte een geweldige indruk en sleepte haar ploeg naar de zege (PROSHOTS/Action Images)
De lichtvoetige Angolese keepster maakte een geweldige indruk en sleepte haar ploeg naar de zege (PROSHOTS/Action Images)

De openingswedstrijd van het toernooi leverde eerder op de dag gelijk een feest op voor gastland Brazilië. Zij namen het direct al op tegen wereldkampioen Noorwegen, maar de thuisploeg liet zich niet kennen. Een kleine voorsprong halverwege werd nog iets uitgebreid en leverde uiteindelijk een knappe 31-28 zege op. Spanje rekende in dezelfde groep met 25-19 af met Montenegro.

In groep B ging Nederland met 14-18 onderuit tegen Frankrijk, terwijl Zweden zoals verwacht een simpele overwinning boekte op Argentinië: 31-21. Rusland opende haar toernooi tot slot eveneens met een zege: Zuid-Korea werd met 30-25 aan de kant gezet.