Korea te sterk voor Nederland bij boogschieten

Alle Nederlandse hoop op een medaille bij de teamwedstrijd van het boogschieten kreeg gisteren al een flinke knauw doordat bekend werd dat Korea al in de kwartfinale de tegenstander zou zijn en dit bleek terecht. De boogschutters scoorden 3 keer minder dan de Koreanen. Sjef van den Berg presteerde wel sterk.

Al in de eerste set leek het duidelijk dat Nederland het niet ging redden. Het werd 55-52 in de eerste set, wat de minste score voor beiden bleek. Van den Berg presteerde dus wel goed, maar teamgenoten Rick van de Ven en Mitch Dielemans konden het niet laten zien. Bovendien maakten de Koreanen weinig fouten.

In de tweede set werd het nog erger. Een 6 van Dielemans zorgde ervoor dat het opnieuw zeer moeilijk werd, alsnog scoorde Nederland 54 van de mogelijke 60 punten met de 6 pijlen. Korea liet echter even zien hoe het moest: 5 perfecte pijlen zorgden voor 59 punten. Hierdoor hoefde Korea in de volgende set maar gelijke tred te houden om de wedstrijd te winnen.

Dit deden ze niet, in de plaats daarvan wonnen ze gewoon opnieuw. 57-54 was het verdict van de laatste set, waar Nederland het in de eerste 2 pijlen liet liggen door 8 en 7 te scoren. Individueel zijn er nog wel alle kansen voor het drietal, waarbij het spel van Sjef van den Berg hoop geeft. De Koreanen staan in de halve finale.