Verkoop Playboy Mansion gaat niet door

De verkoop van de Playboy Mansion aan Daren Metropoulos is in het water gevallen. De 32-jarige zoon van een steenrijke zakenman zou volgens eigenaar Playboy onredelijke eisen stellen wat betreft de toegang tot de kapitale villa.

Metropoulos mocht de woning kopen onder voorwaarde dat de 90-jarige Playboybaas Hugh Hefner in het huis mocht blijven wonen tot zijn dood. Pas daarna zou Metropoulos de villa mogen opknappen. Maar Daren wil al gelijk verstrekkende toegang tot de Mansion en Playboy vindt dat onredelijk omdat de privacy van Hefner daardoor ernstig in het geding zou komen.

Beide partijen hebben wekenlang onderhandeld, maar kwamen er niet uit. De deal mislukte officieel donderdagnacht, meldt TMZ. De beroemde Playboy Mansion gaat maandag weer de markt op.

Begin dit jaar werd het monumentale pand uit 1927 te koop gezet voor 200 miljoen dollar (176 miljoen euro). Metropoulos zou uiteindelijk 110 miljoen dollar (bijna 99 miljoen euro) moeten neerleggen voor de villa, die 29 kamers telt en is voorzien van een thuisbioscoop, een zwembad en een apart gastenverblijf met vier slaapkamers.

Verkoop Playboy Mansion gaat niet door
Verkoop Playboy Mansion gaat niet door (Foto: BuzzE)