Busreis Heracles-fans bereikt Arouca na bizarre rit

Nadat bekend werd dat Heracles Almelo hun eerste Europese wedstrijd ooit tegen Arouca zou spelen vlogen de prijzen van de vliegtuigtickets de hoogte in. Voor een groep fans werd het te gortig en ze dreigden de uitwedstrijd van hun club te moeten missen. Sponsor OAD bood echter een helpende hand en stelde een bus ter beschikking.

Voor de reis van zo'n 2000 kilometer per bus meldden zich uiteindelijk 58 supporters aan. Om op tijd aan te komen in Portugal vertrokken de Heracliden gisterochtend al om 8.30 uur. De busmaatschappij had wat stoelen uit de bus gehaald om het de fans nog comfortabeler te maken. "We hebben er stoelen uitgehaald zodat het comfort vergroot wordt", aldus Geert Weijers van OAD tegenover Tubantia. Volgens hem hebben de passagiers op die manier meer beenruimte. "Het is normaal ook comfortabel, maar nu extra."

Comfort was er wel, maar de hele busreis bleek toch een hele beproeving zo lezen we in de tweets en stukken van verslaggeefster Linda Hilberink. Zo was slapen niet altijd even makkelijk tussen de enthousiaste en half dronken fans, waarvan sommigen al sinds het vertrek aan het bier zaten. Ook de getoonde film onderweg kon de reizigers weinig boeien.

De geur in de bus tijdens de reis van 28 uur werd er ook niet beter op, "Dan om 3.34 uur eindelijk in Spanje en weer even frisse lucht happen. Hoewel, ik twijfel wat er harder stinkt. De bus of deze parkeerplaats." Zo schrijft Hilberink op de site van Tubantia. Dit is overigens niet gek als je leest dat bijvoorbeeld Heracles-fan Damir Sehovic zijn reis begon met een ijskoud blik bier en ook nog vertelde dat hij ook haring bij zich had. De supporters hadden de busreis al de geuzennaam Pauperbus gegeven, die naam deed de reis steeds meer eer aan.

De reis werd vanmiddag pas echt spannend in Portugal, even dreigde zelfs de wedstrijd niet gehaald te worden. Om Arouca te bereiken moest de bus een berg over waarop niet bepaald een comfortabele weg lag:

Het dreigde echter pas echt mis te gaan toen de bus de berg niet meer over leek te komen. Boze en angstige supporters verlieten de bus en probeerden te voet de berg over te komen:

Gelukkig kwam het goed en kon met alsnog koers naar het stadion zetten, althans dat dachten ze:

Maar ook dat kwam goed en de supporters lijken de wedstrijd te gaan halen.

Wij denken niet dat ze al uitkijken naar de terugreis.