Rio 2016, de leukste tweets van 3 augustus

Elke dag verzamelen we hier op FOK! de leukste tweets over de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Een overzicht van de leukste, grappigste en opmerkelijkste berichten op Twitter zie je hieronder.

Vandaag begon het voetbaltoernooi! Het olympisch stadion was echter verre van uitverkocht.

De eerste wedstrijden leverden al wel direct een nieuw olympisch record op. Het snelste doelpunt bij de vrouwen staat vanaf vandaag op naam van Janine Becky. Ze scoorde al na 19 seconden.

De Canadesen braken nog een ander record tijdens datzelfde duel. Ze kregen in de 18e minuut ook de snelste rode kaart ooit gegeven bij het vrouwentoernooi.

Nog niet alle deelnemers zijn in Rio. Tennisster Elena Vesina heeft niet echt een fijne reis achter de rug. Eerst kon ze geen vlucht krijgen en toen ze er één had werd het vliegveld dichtgegooid vanwege slecht weer. Het leverde een mix van emoties op.

Bij elke Olympische Spelen kunnen mooi de verschillen tussen de diverse sporters worden getoond. Hier staat turnster Simone Biles (1.42 meter) op de foto met de volleyballer David Lee (2.03 meter).

De olympische ringen zijn eveneens een mooi object om mee op de foto te gaan. Dat vond ook de 4x200 meter estafetteploeg bij het zwemmen.

Iedereen kent zijn eigen voorbereiding op de Spelen. Zo vinden Henk Grol en Robin Haase ontspanning belangrijk en speelden een wedstrijdje tafeltennis...

..de zandharkers bij het beachvolleybal oefenden nog extra op het zandharken..

.. de slechtste voorbereiding komt op naam van een golfer. De nummer 20 van de wereld Matt Kuchar moest nog even op de hoogte worden gesteld van het speelformat.

Michael Phelps draagt de Amerikaanse vlag bij de openingsceremonie. Dat hij een vlag kan dragen heeft hij in het verleden al laten zien.

Bij zijn persconferentie was het trouwens best druk.

Op de Copacabana zijn niet alleen de olympische sporters druk in de weer. Ook de reguliere bezoekers tonen hun kracht.

Vooraf werd er veel gesproken over de zika-muggen. Het aantal muggen lijkt vooralsnog mee te vallen zo aan de berichten te zien. Er wordt ook hard aan gewerkt om de muggen te weren.

Niet van vandaag, maar gisterenavond tellen we ook goed. Een beeld op Rio vanuit de ruimte.

Het voetbaltoernooi mag dan al begonnen zijn, maar het is nog twee nachtjes slapen tot de openingsceremonie en dus dat de Spelen echt van start gaan. We hebben er zin in!