Het Vliegend Spaghettimonster bestaat!

De rechter deed in Groningen vandaag uitspraak in de Vergietgate en de uitslag kan zowel positief als negatief worden opgevat volgens de Kerk. Het slechte nieuws is dat het recht om de vergiet te mogen dragen op een paspoortfoto is afgewezen. Het goede nieuws is dat de rechter de Kerk van het Vliegende Spaghettimonster wél erkent als levensbeschouwelijke overtuiging. Het Vliegend Spaghettimonster bestaat dus volgens de rechter. 

De reden voor de afwijzing in dit individuele geval is omdat Dirk Jan tijdens de zitting aangaf het vergiet af te zetten indien dit om sociale of economische reden gewenst is, bijvoorbeeld als een omstander aanstoot neemt aan het heilige hoofddekdsel. Daarnaast staat in de uitspraak van de rechter ook het volgende omschreven: "Voorts heeft eiser aangegeven dat het pastafarisme het dragen van het vergiet evenmin voorschrijft". 

Op grond van deze uitspraak van de rechter wil Dirk Jan in hoger beroep gaan, aangezien tijdens de zitting juist al het mogelijke gedaan is om aan te tonen dat in de heilige boeken juist staat geschreven dat het vergiet gedragen wordt om het Vliegende Spaghettimonster te eren, heteen volgens de verweerder niet zo is.  Dirk Jan: "Het lijkt alsof we verloren hebben, maar voor andere pastafaries is dit een hele positieve uitspraak, want de religie wordt erkend."