Sagan naar Bora, Kreuziger naar Orica

Peter Sagan zal de komende drie jaar gaan fietsen voor het Duitse Bora-Hansgrohe. Hoewel het nieuws al in de lucht hing is het verrassend te noemen dat de 26-jarige wereldkampioen voor een kleinere ploeg kiest.

Sagan komt nu nog uit voor Tinkoff dat aan het eind van het seizoen stopt. In het kielzog van de Slowaakse veelvraat gaan ook zijn broer Juraj, landgenoten Michael Kolar en Erik Baska, en de Pool Maciej Bodnar mee, waardoor Bora van de ProContinental Tour de overstap kan maken naar de World Tour. Ook Tony Martin (Etixx-Quick-Step) en Rafal Majka (Tinkoff) zouden de overstap naar de Duitse formatie kunnen gaan maken.

Sanitairbedrijf Hansgrohe stapt volgend jaar in als sponsor met het oog op de Tourstart die volgend jaar in Düsseldorf plaats zal vinden. Het salaris van Sagan zou echter voor een groot deel opgehoest worden door het fietsenmerk Specialized. Met Sagan wil de ploeg mikken op ritzeges in klassiekers en etappewinsten in rondes zoals de Tour de France.

Roman Kreuziger (Tinkoff) komt volgend jaar uit voor Orica Bike Exchange, zo heeft die ploeg laten weten. In de afgelopen Tour de France eindigde de Tsjech op de tiende plaats in het eindklassement.

Astana heeft zich ondertussen verzekerd van de diensten van Oscar Gatto, Michael Valgren, Jesper Hansen en Moreno Moser. De eerste drie komen over van Tinkoff, terwijl Moser dit jaar voor Cannondale fietst.