Van Gerwen ook de sterkste op European Darts Open

Michael van Gerwen staat in de halve finales van de European Darts Open. De darter die vorige week nog de World Matchplay op zijn naam schreef won in een Brabants onderonsje met 6-4 van Jelle Klaasen. 

Klaasen mocht aan de partij beginnen, maar het was Van Gerwen die met een 152-finish op 1-0 kwam. Klaasen kon na lage scores van Van Gerwen wel direct terugbreaken. Klaasen hield zijn leg en vervolgens miste Van Gerwen dubbel twaalf voor een negendarter. Een beurt later maakte hij het wel 2-2.

Het werd 3-3, waarna Van Gerwen een nieuwe break plaatste. Met een 82-finish werd het 5-3 en Klaasen hield zichzelf in de wedstrijd met een 92-finish. Een beslissende leg eruit slepen lukte niet meer. Van Gerwen won het Brabants onderonsje met 6-4. Van Gerwen had een gemiddelde van 103, waar Klaasen slechts 93 tegenover zette. 

Van Gerwen zal het in de halve finales moeten opnemen tegen Kim Huybrechts. De Belg won verrassend met 6-4 van Gary Anderson. De andere halve finale gaat tussen Stephen Bunting en Peter Wright. 

Uitslagen Kwartfinales European Darts Open
Stephen Bunting 6-4 Terry Jenkins
Mensur Suljovic 0-6 Peter Wright
Gary Anderson 4-6 Kim Huybrechts
Jelle Klaasen 4-6 Michael van Gerwen

Halve finales
Stephen Bunting v Peter Wright
Kim Huybrechts v Michael van Gerwen

Update 21.35 uur

Peter Wright is de eerste finalist. Hij wint met 6-3 van Stephen Bunting. Wright stond nog wel 1-3 achter, maar won vervolgens vijf legs op een rij om de partij te winnen. In de finale treft hij Kim Huybrechts of Michael van Gerwen. 

Update 22.05 uur

Michael Van Gerwen staat in de finale van de European Darts Open. Hij won met 6-3 van Kim Huybrechts. Het werd 1-0 en opnieuw miste Van Gerwen dubbel twaalf voor een negendarter. De break in het begin van de partij bleek beslissend. Van Gerwen stond opnieuw sterk te spelen. Hij haalde een gemiddelde van 105. Huybrechts gooide 95 gemiddeld. De finale tussen Van Gerwen en Peter Wright begint over een half uur. 

Update 22.50 uur

Michael van Gerwen is de kampioen in Düsseldorf. Hij wint de European Darts Open door met 6-5 van Peter Wright te winnen. 

Op 2-1 is het Van Gerwen die als eerste een break plaatste. Een leg later kon Wright direct terugbreaken nadat Mighty Mike de triple nauwelijks kon vinden. Het werd 4-3 voor Van Gerwen, toen de Brabander opnieuw een break kon plaatsen. Wright brak echter terug en nadat Van Gerwen zijn eerste matchdarts miste werd het zelfs 5-5. 

Van Gerwen kwam in de beslissende leg echter niet in de probleemen. Hij opende met 180 en gooide 92 uit om deze leg te pakken. Het is zijn vierde European Tour-zege in 2016. Zijn 12e European Tour-zege in totaal en zijn 40e zege op de Pro Tour. 

Michael van Gerwen is ook de beste in Düsseldorf. (PRO SHOTS/Action Images)
Michael van Gerwen is ook de beste in Düsseldorf. (PRO SHOTS/Action Images)