Imam: seksslaven houden mag

Hopelijk lezen de 'verbinders' van DENK even mee en kunnen ze zich hierover uitspreken. Een uitspraak van een Imam in Cardiff laat namelijk niets aan onduidelijkheid over: 'binnen de islam is het toegestaan om slaven te houden', zo hield hij zijn schaapjes voor. Mensen uit de Welshe plaats hebben woedend gereageerd op de uitlatingen.

Deze ietwat controversiële uitspraak haalde het nieuws toen een journalist undercover en gewapend met een verborgen camera gingen filmen in de moskee. Ali Hammuda, de haatbaard in kwestie, hield zijn jonge toehoorders (13-jarige jongetjes en zo) ook voor dat de Dag des Oordeels zo ongeveer is aangebroken. Een uitspraak die gelieerd wordt aan de retoriek die IS gebruikt.

Ali heeft al eerder de krantenkoppen gehaald. Drie jongetjes die zich later aansloten bij de harde kern van Allah in Syrië zouden zijn geradicaliseerd onder zijn bezielende leiding in dezelfde moskee. Deze ventjes staan bekend als de Cardiff Jihadi's.

Ali ventileerde zijn ideeën tijdens een soort religieus kringgesprek. Een evenement dat via posters in de stad aangekondigd werd, uiteraard alleen toegankelijk voor moslimmannen, waarbij vooral 13 tot 18-jarigen de doelgroep waren. Daarna zou er gezaalvoetbald worden.

Het gewraakte geluidsfragment handelt over Ali's interpretatie van een hadith. “Tegen het einde der tijden zullen er veel oorlogen zijn, precies zoals we vandaag zien”, aldus Ali. “Tijdens deze oorlogen worden vrouwen gevangen genomen en gebruikt als slaaf”.

“Hun meester mag vervolgens omgang met ze hebben. Dat mag namelijk binnen de Islam. Ja, jongens en meisjes: het is toegestaan om omgang te hebben met je slaaf of je vrouw”.

Een stukje verderop vertelt hij zijn jonge luisteraars dat een hadith voorspeld dat kinderen hun moeder als slaaf zullen gaan behandelen. Nergens vertelt Ali dat slavernij niet langer is toegestaan binnen de Islam en dat het illegaal is om slaven te houden binnen het Verenigde Koninkrijk, maar dat werd dan ook misschien niet genoemd binnen diezelfde hadith. Muziek is trouwens ook helemaal uit den boze bij de Imam: hij noemt het een ziekte en een werktuig van de Duivel. In het verleden werd Ali nog wel eens uitgenodigd door een school om daar zijn idee van islam te kunnen promoten. De school werd destijds toevallig ook bezocht door de eerdergenoemde jihadi's, die toen nog geen jihadi waren.

De Islamitische Staat heeft in het verleden gretig gebruik gemaakt van soortgelijke interpretaties van de 'heilige' geschriften. Meer dan 5000 Yazidi-vrouwen werden gevangen genomen en verhandeld. Anderen hadden het 'geluk' dat ze slechts verkracht en geëxecuteerd werden.