Luuk de Jong verlengt contract bij PSV tot 2020

PSV hoeft niet meer te vrezen voor een vertrek van Luuk de Jong. De aanvoerder heeft zijn contract in Eindhoven met een jaar verlengd. De Jong had aanbiedingen van verschillende clubs, maar heeft gekozen voor een langer verblijf in Eindhoven. De aanvaller had nog een contract tot 2019 bij PSV, maar heeft zijn verbintenis met een jaar verlengd tot 2020.

Dat meldde de club zaterdag via zijn officiële kanalen. De Jong kwam in 2014 over van Borussia Mönchengladbach, waar hij er niet in slaagde om een basisplaats te veroveren. Bij PSV groeide de doelpuntenmaker uit tot één van de sterkhouders. De Jong zette na de laatste training in aanloop naar de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal zijn handtekening onder zijn nieuwe PSV-contract. “Toen ik hier tekende was de intentie om hier twee jaar te spelen en daarna verder te kijken. Het is boven verwachting goed gegaan. Ik voel me hier heel erg vertrouwd en gewaardeerd, dat is voor mij ook heel belangrijk. Dat heb je als voetballer nodig. Ik ben heel blij dat ik langer bij PSV blijf. Ik zit hier echt goed.”

De Jong was afgelopen seizoen 26 keer trefzeker in de Eredivisie, waardoor PSV rekening hield met een vertrek van de spits. Door het ondertekenen van een nieuw contract, lijkt de club niet meer te hoeven vrezen voor een vertrek van de aanvoerder.

Luuk de Jong tekent contract t/m de zomer van 2020 bij de PSV. (PRO SHOTS/Toin Damen)
Luuk de Jong tekent contract tot de zomer van 2020 bij de PSV. (PRO SHOTS/Toin Damen)