Radioban in Formule 1 opgeheven

De radioban in de Formule 1 wordt per direct opgeven, zo heeft de F1 Strategy Group besloten. Dit betekent dat de teams weer volop met hun coureurs mogen communiceren over hoe de auto op een zo goed mogelijke manier te besturen.

De ban op radiocommunicatie was juist ingesteld om de coureurs meer zelf te laten doen in de auto en niet als robots in de rondte te laten rijden. De rijders werden namelijk vaak vanaf de pitmuur geïnstrueerd hoe te handelen bij bepaalde bochten of om hun auto in een andere modus te laten rijden.

De FIA handhaafde de ban de afgelopen races strikt, want toen Mercedes Nico Rosberg informeerde over een versnellingsbakprobleem en hoe hiermee om te gaan kreeg de Duitser na afloop tien seconden straf. McLaren-coureur Jenson Button kreeg afgelopen zondag een drive-through omdat hij, nadat de FIA nadere instructies had gegeven, niet direct de pits opzocht. De radioban is nu opgeheven, behalve tussen het begin van de opwarmronde en de start van de race. Ook krijgt Formula One Management vanaf nu de beschikking over alle communicatie als een auto op het circuit is.