FBI stopt zoektocht naar 'Dan Cooper'

Op vlucht 305 van Northwest Airlines van Portland naar Seattle op 24 november 1971, een vlucht van een half uur, gebeurt na de start iets opmerkelijks. De passagier op stoel 18C geeft een stewardess een briefje met daarop de mededeling dat hij een bom bij zich heeft. Hij dreigt het vliegtuig, een Boeing 727, op te blazen als hij niet 200.000 dollar en vier parachutes krijgt. De man op stoel 18C had zijn vliegticket gekocht onder de naam Dan Cooper.

Nadat hij het geld en de parachutes bij een tussenlanding heeft ontvangen, laat hij de passagiers en 2 bemanningsleden vrij en geeft opdracht om naar Mexico te vliegen. Boven het zuidwesten van de staat Washington op ongeveer 3,5 km hoogte, bij een windsnelheid van 41,15 m/s en een zeer koude regen loopt Cooper naar de uitgang achter in het vliegtuig en springt hij met twee parachutes naar beneden. Het is avond en een van de parachutes is een dichtgenaaid trainingsexemplaar.

Na de sprong is de FBI 45 jaar bezig om 'D.B. Cooper' te vinden. Tevergeefs. Er worden meer dan 1000 verdachten aan Cooper gekoppeld, maar de echte is tot nu toe niet gevonden. Voor zijn sprong deed hij zijn stropdas af en daarvan is in 2007 DNA veilig gesteld waardoor verdachten snel uitgesloten konden worden. De FBI gaat er nu vanuit dat Cooper is omgekomen. Dat er in 1980 5880 dollar in gemerkte 20 dollar-biljetten is gevonden is hiermee dan weer in tegenspraak. De FBI is toch tot de conclusie gekomen dat ze hun tijd beter aan andere zaken kunnen besteden.