Stegeman kijkt uit naar Europese confrontatie

Heracles Almelo zal later deze dag voor het eerst een officiële wedstrijd spelen tegen een club buiten Nederland. FC Arouca zal de opponent zijn van de Almeloërs. De Portugezen zijn geen grote bekende: Ook zij debuteren in Europees verband. Coach John Stegeman kijkt uit naar de wedstrijd, maar voorziet ook moeilijkheden.

"Het is een lastige tegenstander. Ze spelen compact en op de counter, maar we kijken wel uit naar deze wedstrijd", sprak de oefenmeester. Hij wist ook te vertellen dat hij nog niet eerder van FC Arouca had gehoord. Dat is ook niet zo vreemd, want de club speelt pas vier jaar op het hoogste niveau in Portugal, na jarenlang een amateurvereniging te zijn geweest. Hij winde wat informatie in bij Mitchell van der Gaag, die coach was bij Belenenses en nu bij Excelsior de hoofdtrainer is. Hij promoveerde in hetzelfde seizoen als FC Arouca met zijn club. "We moeten vooral volwassen spelen", zei Stegeman hierover.

Verder wisten de Heraclieden maar weinig informatie in te winnen. Bij een spionagetrip naar een oefenwedstrijd werd de Almelose brigade weggestuurd, waardoor ze maar weinig hebben kunnen zien. Heracles zal in ieder geval graag de nul willen houden en hoopt dat te bereiken met het gevraagde volwassen spel.