Uitslagen derde voorronde Champions League 27/07/2016

Op woensdagavond werden er zes duels gespeeld in de derde voorronde van de Champions League. Zo kwamen onder andere Celtic en Fenerbahçe in actie. De returns zijn volgende week.

Celtic heeft in Astana redelijke zaken gedaan voor een plek in de laatste voorronde. Tegen de plaatselijke FC werd het 1-1. Leigh Griffiths trof twaalf minuten voor tijd doel. De aanvaller sloeg toe op aangeven van Patrick Roberts, die de bal in bezit kreeg na slordig verdedigen van FC Astana.

Fenerbahçe heeft thuis gewonnen van AS Monaco. Het werd 2-1. Gregory van der Wiel had een hoofdrol in het duel met een assist. Vijf minuten voor rust wist Emmanuel Emenike de Fenerbahçe op voorsprong te brengen. Na een lange bal van Simon Kjaer opende de Nigeriaan de score: 1-0. Het was echter een treffer van oud-Mancunian Falcao die de Turken op slag van rust in rouw dompelde. De Colombiaan schoot, na een fout van goalie Ertuğrul Taşkıran en verdediger Martin Škrtel, op aangeven van Nabil Dirar de 1-1 binnen.

Een overtreding op Kjaer na de theepauze bood perspectief voor Fener. De Deen zag zijn vrije trap weggewerkt worden door de Franse defensie, maar daarna Oranje-international Van der Wiel een assist leveren op Emenike. De Afrikaan volleerde op prachtige wijze de voorzet van de oud-Ajacied binnen: 2-1.