Catherine de' Medici leidt Frankrijk in Civilization VI

Vandaag introduceert 2K Games de nieuwe leider van de Fransen in Sid Meier's Civilization VI, Catherine de’ Medici. Ze is geboren als een Italiaanse van adel, en trouwde met de Franse koning Henry II. Ze was koningin van 1547 tot de dood van haar man in 1559. Maar ze heeft wel drie zonen gebaard die elk nog koning zoude worden tijdens haar leven.

Een unieke vaardigheid van de Fransen in het spel is Grande Tour. Hierdoor krijgt het land bonussen als ze midgame wonderen bouwen en meer toerisme voor elk gebouwd wonder. De unieke unit van Frankrijk in Civilization VI is de Garde Imperiale. Deze eenheden krijgen bonussen als ze aan de grens vechten. En dan is er nog de unieke verbetering Château waarmee er cultuurbonussen te verdienen zijn.

Het specialisme van Catherine is spionage, dus de Fransen krijgen onder haar leiding meer informatie tijdens diplomatische handelingen. Elk kasteel dat er gebouwd wordt levert ook een extra spion op. Frankrijk is dus meer voor de cultureel ingestelde speler die graag op de hoogte wil blijven van haar tegenstanders. China en Egypte zijn beter in de vroege wonderen bouwen, maar de Fransen zijn weer sterker in midgame en halen op het gebied van wonderen de andere culturen in.

Sid Meier's Civilization VI komt 21 oktober uit op pc.