Toptransfer nadert voor Milik, akkoord met Napoli

Een toptransfer lonkt voor Arkadiusz Milik, zo meldt Voetbal International. De Pool liet aanvankelijk nog weten bij Ajax te blijven, maar de kaarten liggen er nu anders bij. Technisch directeur Marc Overmars heeft bevestigd, dat Napoli concrete interesse heeft. De Italianen zouden zelfs diep in de buidel willen tasten: 35 miljoen euro.

"Het klopt dat ze graag met ons willen praten", liet Overmars aan het voetbalblad weten. Er is echter nog geen sprake van een akkoord over Milik, die pas recent weer bij de selectie van Ajax aansloot. De Poolse aanvaller kreeg wat langer vakantie, vanwege zijn deelname aan het EK voetbal in Frankrijk.

Twee jaar geleden nam Ajax Milik op huurbasis over van Bayer Leverkusen. Na één seizoen werd de Pool definitief overgenomen voor een bedrag van bijna drie miljoen euro.

Bij Napoli moet Milik het gat opvullen, wat Gonzalo Higuaín mogelijk gaat achterlaten. De Argentijn staat op het punt naar Juventus te verhuizen, waardoor de Napolitanen met regelmaat aan andere spitsen werden gelinkt. Nu lijkt dit dus serieuze vormen aan te nemen; in het voordeel van de Pool Milik.

Update 19.39 uur:

De Telegraaf meldt zojuist, dat Arkadiusz Milik inmiddels een persoonlijk akkoord met Napoli heeft bereikt. De kans op een megatransfer voor Ajax neemt dus alleen maar toe en wordt naar verwachting op korte termijn beklonken.