Rainbow Six Siege krijgt nieuwe operators

Rainbow Six Siege - Operation Skull Rain rekruteert Braziliaanse BOPE operators. De aankomende patch voor Ubisofts tactische first-person shooter Rainbow Six Siege gaat voor een tropische sfeer.

De nieuwe uitbreiding genaamd Operation Skull Rain komt uit voor PS4, Xbox One en PC op 2 augustus. Net als de vorige uitbreidingen krijgt de game weer twee operators erbij, een defensieve (Caveira) en een voor het aanvallende team (Capitão). Beiden zijn van Braziliës speciale militaire politie eenheid BOPE (Batalhão de Operações Policiais Especiais). De nieuwe operators zullen onmiddelijk beschikbaar zijn voor Season Pass-houders, die tevens de eerste week van release exclusief toegang hebben tot hen.

In de game hebben Operators elk een unieke skill die hen onderscheidt van de rest. Voor Caveira is dat de "Silent Step" skill die haar in staat stelt om vijanden stilletjes te benaderen en hen te immobiliseren om ze vervolgens te kunnen ondervragen over de locatie van hun teamgenoten. Haar arsenaal zal bestaan uit een M12 of SPAS-15 als primaire wapen, een PRB92 als secundaire en C4 of barbed wire als gadget.

Capitão daarentegen heeft toegang tot een tactische kruisboog die verstikkende bolts kan vuren die alle zuurstof in een bepaalde radius verbranden, of bolts met micro rookgranaten die vriendelijke posities en bewegingen kan verbergen. Zijn primaire wapenkeuzes bestaan uit een M-249 of PARA-308, tevens de PRB92 als secundaire en frag of stungrenades zijn beschikbaar voor hem als gadgetkeuzes.

De uitbreiding bevat naast de operators een nieuwe map met bijpassende Favela setting voor hen. Deze nieuwe map is niet alleen gratis voor alle spelers, deze zal ook exterieure muren hebben die vernietigd kunnen worden. Dat maakt deze map de meest destructieve map in Rainbow Six Siege tot dusver.

Een nieuw weapon attachment (angled grip) en een surrender-systeem worden tevens toegevoegd in deze uitbreiding. De angled grip maakt switchen tussen schieten vanaf de heup en gericht schieten veel sneller om een meer aggressieve speelstijl te promoten. Het surrender-systeem maakt het mogelijk in ranked matches als team te stemmen om het op te geven of niet. Matches kunnen alleen op deze manier beëindigd worden voor de derde ronde begint, mocht je te laat zijn of het niet eens worden dan moet je door tot het bittere eind.

Tot slot heeft het development team ook aangegeven dat ze een aantal tweaks en verbeteringen voor de algehele Rainbow Six Siege-ervaring gaan toevoegen. De grootste van deze is de toevoeging van een Tactical Realism custom game mode. Deze veelgevraagde modus stript de HUD van alles behalve de basisinformatie zoals de roundtimer, kompas, gadgets en wapenpanels. Ook zijn kill confirmations verwijderd en zal er een realistischer munitiemanagementsysteem geïmplementeerd worden. De gedachte achter al de veranderingen is dat het spelers dwingt om meer in teamverband te spelen en te communiceren aangezien informatie nu schaars is.

Meer informatie over Operation Skull Rain zal onthuld worden tijden de Season Two Xbox Pro Leaue Finale livestream op 30 juli om 3 uur 's nachts, Nederlandse tijd.


Operation Skull Rain
Operation Skull Rain