N.E.C. legt Owusu-Abeyie voor één seizoen vast

Quincy Owusu-Abeyie keert terug op de Nederlandse velden. Voor het eerst doet hij dat als speler van een Eredivisieclub. Hij is vastgelegd door N.E.C. De Nijmeegse club maakt de komst van Owusu-Abeyie wereldkundig via de officiële kanalen. De Nijmegenaren hebben hem voor één seizoen aangetrokken. De 30-jarige Owusu-Abeyie probeerde eerder tevergeefs een contract af te dwingen bij sc Heerenveen.

"Na een succesvolle periode waarin we Quincy twee weken aan het werk hebben kunnen zien, zijn we blij dat we nu tot een overeenkomst zijn gekomen", aldus technisch directeur Danny Hoekman op de officiële website van N.E.C.

"Hij is gemotiveerd om in de Eredivisie aan de slag te gaan, en voor ons is het een welkome versterking in de aanval die veel ervaring heeft opgedaan in diverse voetballanden."

Owusu-Abeyie is afkomstig uit de jeugdopleiding van Ajax. Hij werd daar opgepikt door Arsenal, waardoor hij op het hoogste Nederlandse niveau nooit een officiële wedstrijd speelde. Verder in zijn carrière speelde hij voor Spartak Moskou, Celta de Vigo, Birmingham City, Cardiff City, Portsmouth, Al-Sadd, Málaga, Panathinaikos en Boavista.

Quincy Owusu-Abeyie een paar weken geleden in actie voor N.E.C. (PRO SHOTS/Ronald Bonestroo)
Quincy Owusu-Abeyie een paar weken geleden in actie voor N.E.C. (PRO SHOTS/Ronald Bonestroo)