Microsoft overwoog meerdere keren een 'Xboy'

Gedurende de vorige generatie consoles waren er meerdere geruchten over de ontwikkeling van een 'Xboy', een handheld-console uit de stallen van Microsoft. Deze is er echter nooit gekomen, maar is zeker wel overwogen. Dit vertelt voormalig Chief Xbox Officer Robbie Bach.

De handheld heeft niet altijd bekend gestaan als 'Xboy' en er waren zeker geen werkende prototypes, maar er waren wel tekeningen en ideeën over de aanpak. Het idee is meerdere keren geopperd, maar uiteindelijk is er voor gekozen het project niet uit te werken door een gebrek aan focus en breedte binnen het team. 

Bach koos er voor om de focus te behouden op Xbox 360 (wat leidde tot een succes) en achteraf is hij erg blij met de keuze, aangezien de smartphones de handheld-markt over hebben genomen. Ook Sony faalde wereldwijd enigszins met PlayStation Vita, waardoor alleen Nintendo nog een plaats binnen de markt kon behouden, hoewel ook Nintendo 3DS een zwak begin kende.

Hoe dan ook, het lijkt erop dat we dus nooit een 'Xboy' gaan zien. Misschien is dat wel voor het beste. Vanaf 2 augustus kunnen we in ieder geval aan de slag met Xbox One S.

Xbox One S