SEGA brengt heel veel Sonic in 2017

Sonic Mania en Project Sonic 2017 zijn tijdens Comic Con in San Diego aangekondigd. Sonic is dit jaar 25 jaar geworden, maar omdat SEGA geen planning kan maken komen er twee games met de blauwe egel pas volgend jaar uit. Ook komt er een Sonic LEGO-poppetje en levels voor LEGO Dimensions in de herst van 2016.

Sonic Mania is een klassieke Sonic waarmee de egel populair werd. Het is een 2D-platformgame met de klassieke look en de klassieke gameplay van Sonic The Hedgehog. Oude bekende zones en acts zijn nieuw leven ingeblazen, maar ook nieuwe zones met acts en bazen zijn toegevoegd. De levels zijn te spelen met Sonic, maar ook Tails en Knuckels. Het spel wordt ontwikkeld door PagodaWest Games samen met Christian Whitehead en Simon Thomley, die eerder de Sonic Games al eens nieuw leven hebben ingeblazen met remasters. Sonic Mania wordt alleen digitaal verkocht vanaf de lente van 2017 voor pc, PlayStation 4 en Xbox One.

Project Sonic 2017 is alleen aangekondigd, met zo min mogelijk informatie. Sega heeft bekendgemaakt dat het spel uitgebracht wordt voor PlayStation 4, Xbox One, NX, en pc. Dat zal in de gezellige decembermaand van 2017 moeten gebeuren. 

Sonic Mania

Project Sonic 2017

Sonic voor LEGO Dimensions