Nieuwe dopinggolf: 23 medaillewinnaars Spelen positief

Bij de tweede ronde hertesten van urinestalen van de Spelen van 2008 en 2012 is nog eens een hele meute sporters betrapt. Vooral de Spelen van 2008 in Beijing bleken bijzonder positief: dertig stalen werden alsnog positief bevonden op verboden middelen, waaronder die van 23 medaillewinnaars. 

Het gaat daarbij om sporters uit acht landen, actief in vier verschillende sporten. Ook Londen 2012 heeft flink wat opgeleverd, maar wel minder dan Beijing. Vijftien positieve tests kwamen uit de bus rollen, afkomstig van sporters uit negen landen die dan wel actief waren in slechts twee verschillende sporten. 

Om welke sporten en landen het gaat is nog niet bekend - het correct gokken van Rusland en gewichtheffen levert echter geen punten op, om het zo maar te zeggen. Bij de eerste golf werden in totaal 53 positieve tests gemeld, wat al de nodige schorsingen van grote namen heeft opgeleverd. Die namen lekten voor een groot deel binnen korte tijd uit via lokale media, iets wat nu waarschijnlijk weer de snelste bron van nieuwe namen lijkt te zijn. 

Nieuwe dopinggolf: 23 medaillewinnaars Spelen positief (Pro Shots / Gepa)
Nieuwe dopinggolf: 23 medaillewinnaars Spelen positief (Pro Shots / Gepa)