Lewis na kraker tegen Wright in halve finale World Matchplay

Adrian Lewis is de eerste darter die in de halve finales staat van de World Matchplay. In Blackpool versloeg hij voor een plekje bij de laatste vier Peter Wright met 16-14. Beide darters waren zeer aan elkaar gewaagd. 

Een opvallend begin van de wedstrijd. Lewis kwam tot drie keer toe een break voor, maar Wright herstelde dat direct. Op 7-7 was het Wright die Lewis kon breaken en kwam voor het eerst in de partij voor. Jackpot maakte die break echter direct ongedaan voor 8-8.

Wright kwam opnieuw een break voor en kon vervolgens zijn eigen leg houden om 10-8 voor te komen. Lewis kon zich herstellen nadat Wright vier pijlen miste op de dubbel en er weer 10-10 van maakte. Het was nu weer de beurt aan Jackpot om een break te maken door 82 en 81 uit te gooien. Het stuivertje wisselen leek voorbij nadat Lewis met een 71-finish 13-10 maakte.

Het werd 15-13 voor Lewis en hij had nog één leg nodig. Hij miste diverse pijlen voor de wedstrijd, waardoor Wright toehapte en 15-14 maakte. Gelijk maken lukte niet meer. Lewis was uit op revanche en opende de volgende leg met 180, waarna hij uiteindelijk de partij met een 81-finish naar zich toe trok. Hij won met 16-14.

Beide spelers waren aan elkaar gewaagd. Lewis had een gemiddelde die twee punten hoger was dan dat van Wright. De checkoutpercentages lagen dicht tegen elkaar aan. Voor een plek in de finale zal Lewis het op moeten nemen tegen Michael van Gerwen of Dave Chisnall. Beide heren zullen zo het podium betreden voor hun kwartfinale.