Froome klopt Dumoulin in klimtijdrit

Chris Froome heeft in de achttiende etappe zijn leidende positie in de Tour de France verstevigd. De Brit klopte in de zeventien kilometer lange klimtijdrit tussen Sallanches en Megeve iedereen, inclusief tijdrijder Tom Dumoulin die zijn zinnen op deze etappe had gezet. Bauke Mollema handhaafde zich op plek twee in het klassement.

Dumoulin was met een tijd van 31.04 minuten lange tijd de snelste, maar de Nederlander zei direct na afloop al dat hij voelde dat het niet voldoende zou zijn. Dat bleek in de rit van Froome ook, want de Brit deed het in het eerste deel nog rustig aan, maar dook op de streep 21 seconden onder de tijd van Dumoulin door.

Achter dit duo pakte de Italiaan Fabio Aru verrassend de derde plaats op 33 seconden van Froome, terwijl Richie Porte in dezelfde tijd vierde werd. Ook Romain Bardet was met 42 seconden achterstand verrassend snel. Mollema reed in 32.08 minuten de zeventiende tijd en zag hiermee zijn concurrenten dichterbij komen.

In het klassement heeft Froome met nog twee zwaren Alpenritten en de slotetappe te gaan 3.52 minuten voorsprong op nummer twee Mollema. De Nederlander verloor vandaag twee seconden op Adam Yates die nu 24 seconden achter hem staat, terwijl Nairo Quintana (+4.37), Bardet (+4.57) en Porte (+5.00) ook nog dicht bij de Nederlander staan.

Dumoulin werd vanmiddag tweede (Pro Shots / George Deswijzen)
Dumoulin werd vanmiddag tweede (Pro Shots / George Deswijzen)