Pippa Middleton bevestigt verloving

Pippa Middleton en haar vriend James Matthews gaan volgend jaar trouwen. De zus van de hertogin van Cambridge heeft de verloving zelf bevestigd.

"Pippa Middleton en James Matthews hebben het genoegen bekend te maken dat ze zondag 17 juli zijn verloofd. Ze zijn van plan volgend jaar te trouwen", luidt een persverklaring. Volgens een woordvoerder van Kensington Palace, de residentie van prins William en zijn vrouw Catherine, de zus van Pippa, is het verloofde koppel opgetogen over de aanstaande bruiloft.

Pippa liet zich dinsdag met verlovingsring voor haar woning fotograferen. Juwelenexperts schatten de waarde van de ring op 200.000 pond, omgerekend 238.000 euro. Haar vader Michael Middleton heeft gereageerd. ''Het is een prachtig stel en we wensen hen alle geluk samen", zegt hij tegen People.

Pippa (32) en James (40) hadden in 2012 een korte relatie. Daarna was ze drie jaar samen met bankier Nico Jackson. Die relatie werd in oktober vorig jaar verbroken. Daarna werd Pippa weer met James gezien en werd hun relatie almaar sterker. Ze delen hun liefde voor buitensporten zoals hardlopen, skiën, zwemmen en fietsen. Ze vierden de jaarwisseling samen op het Caribische eiland St Barth. James' ouders zijn daar de uitbaters van het Eden Rock Hotel. Onlangs zaten Pippa en James op de tribune van Wimbledon.

De huwelijksdatum is nog niet bekend.

Pippa Middleton bevestigt verloving
Pippa Middleton bevestigt verloving (Foto: BuzzE)