Tactical Legends krijgt online bèta

Tactical Legends is een free to play strategisch puzzelspel, dat lijkt op schaken in Xcom-stijl. De willekeur en geluksfactor zijn compleet afwezig en het richt zich puur op strategisch inzicht. Je kunt je nu inschrijven voor de besloten online bèta-test.

Je speelt met verschillende eenheden, die ieder eigen eigenschappen hebben. Het doel van het spel is de koning van de tegenstander uit te schakelen. Tel daarbij op dat het een vierkant speelbord heeft met rechte hoeken en de overeenkomst met schaken is rond.

Tactical Legends - speelveld

Op het moment kun je de offline alfaversie gratis downloaden om te kijken of je het iets vindt. Tactical Legends is er eigenlijk op gericht om PvP te spelen, maar daar is dus de bèta-test voor. Naast gewone potjes die tussen een kwartier en 20 minuten duren, kun je ook puzzels oplossen. De ontwikkelaars werken nog aan onder andere een ‘drie tegen drie’-modus, meer verschillende eenheden en omgevingen en een toernooisysteem. Er is reeds een puzzel editor waar gamers gebruik van maken, dus aan afwisseling geen gebrek.

De gesloten bèta begint 15 oktober en je kan je hier vast opgeven. Voor degenen met koudwatervrees is hier de offline alfaversie. De uiteindelijke game draait op pc, MacOS, iOS, Linux, Android, Xbox One en PlayStation 4. Een releasedatum is nog niet bekend.

Tactical Legends - speelveld (2)