Mr. Probz voor 'zoveelste' keer aangehouden

Mr. Probz is zondagavond 'voor de zoveelste keer aangehouden zonder aantoonbare reden'. De zanger schrijft op Facebook dat hij naar zijn mening langs de kant van de weg werd gezet vanwege zijn opvallende auto 'die niet geheel in het plaatje zou passen'.

"Tenminste, dat is wat ik begreep toen de politieagent die mij aansprak zijn conclusie had getrokken en tegen mij zei: het stereotype maak jij gewoon helemaal af." Mr. Probz deed naar eigen zeggen helemaal niets verkeerd. "Ik hield mij aan de snelheid, was niet met een stopteken aan de kant gezet, had zeker geen strafbaar feit gepleegd en werd hier ook niet van verdacht dus waarom werd dit aan mij gevraagd?"

De artiest raakte verwikkeld in een 'kinderachtige en doodlopende discussie'. "Laat ik vooropstellen dat ik totaal geen problemen heb met verkeerscontroles en de autoriteiten in het algemeen. Echter, door de onprettige, dreigende sfeer en het aantal aanhoudingen zonder (aantoonbare) reden de afgelopen jaren kwam er bij mij wat frustratie los."

Bittere nasmaak
Mr. Probz moest mee naar een arrestantencomplex, waar zijn advocaat hem verzekerde dat 'er geen enkele reden was om mij staande te houden'. "Hij vertelde mij dat als ik zijn vriendenkring kon zien ik helemaal zou snappen dat dit niet was wat ik dacht dat het was", schrijft de artiest over de betrokken agent. "Ook zei hij dat hij eerst niet wist wie ik was of wat ik deed, terwijl dit natuurlijk helemaal geen rol zou moeten spelen."

Mr. Probz kwam ervan af met een bekeuring en hield er 'een zeer bittere nasmaak' aan over. "Ik deel dit verhaal met jullie omdat ik er een beetje klaar mee ben. Het feit dat ik een opvallende auto rijd mag geen reden zijn om mij aan te houden, iets wat inmiddels zeer frequent voorkomt."

De Amsterdamse politie liet RTL Boulevard weten dat Mr. Probz niet is aangehouden 'op basis van bekendheid' omdat de agent achter hem reed en hem niet kon zien. Typhoon werd in mei in Zwolle aangehouden omdat zijn auto 'niet matcht met mijn profiel'. De betrokken agenten werden na het incident op de vingers getikt.

Mr. Probz voor 'zoveelste' keer aangehouden
Mr. Probz voor 'zoveelste' keer aangehouden (Foto: BuzzE)