Schutter Baton Rouge was racist

Het zou zomaar kunnen dat Gavin Eugene Long, die de geschiedenisboeken ingaat als de koddebeiermoordenaar van Baton Rouge, racistische motieven had voor zijn daad. Zijn YouTube-account werd nauwgezet door journalisten van de The Daily Caller bekeken en zij kwamen met opmerkelijke conclusies.

De 29-jarige ex-marinier was ooit lid van de Nation of Islam, een Afro-Amerikaanse haatclub die de suprematie van het zwarte ras predikt. Hardliners als Malcolm X en Elijah Muhammed waren ooit de boegbeelden van deze gezellige bende. De Nation of Islam is zo racistisch en antisemitisch als de neten. Vooral blanken, chinezen en -uiteraard- joden moeten het ontgelden.

Op zijn You-Tube-kanaaltje (helaas opgeheven) gaat Gavin nogal tekeer tegen wat hij 'crackers' noemt. Een soort 'nigger', maar dan een net zo vleiende variant, bestemd voor de blanke man. Ook refereert hij regelmatig naar Alton Sterling, een donkere crimineel die op 5 juli werd doodgeschoten door politieagenten. In een van zijn video's laat hij weten dat 'als ik er bij was geweest... <pang>'. In dezelfde video promoot hij een zelfgeschreven prutswerkje, dat handelt over de Zwarte Bevrijdings-ideologie.

"Dat boek schreef ik voor mijn zwartgekleurde broeders", vertelt Long, die zichzelf liever Cosmo Ausar Setepenra laat noemen. "Als je kijkt naar rebellen als The Black Panthers (een militante Afro-Amerikaanse beweging uit de jaren 70, red) Huey P. Newton, Elijah Muhammed, Malcolm X... ze hadden allemaal een lichte huid. Maar nu weten we hoe zwaar jullie allemaal het hebben".

Gavin geeft aan dat hij normale demonstraties helemaal niets vindt. Dat is namelijk 'iets voor vrouwen', oreert hij aan twee toehoorders. In hetzelfde kunststukje laat hij zijn ongenoegen blijken over het 'werken voor witten'. Hij moedigt mensen op straat aan slechts spullen te kopen bij zwarte winkeliers. Hierbij brengt hij een hypothetische situatie ten berde. "Door wie wordt je genaaid? Door 'crackers'? Arabieren? Chinezen? De Arabs en de Indiërs geven geen 'fuck' om ons",, klaagt hij.

Tijdens de moorden op politieagenten in Dallas, was Gavin ook stomtoevallig in die stad aanwezig. Micah X. Johnson, de man die het in de Texaanse plaats nodig vond wat smerissen af te knallen, is eveneens lid van de Black Liberation Movement.

Meer van zijn racistische gebazel is hier te vinden.