Sagan wint derde rit in Tour

Peter Sagan heeft zijn derde etappe van deze Tour de France gewonnen. Hij was de snelste in een sprint uit een select groepje, wat vooral Oleg Tinkov achter zijn oren zal doen krabben, want de Rus heeft beweerd door te gaan bij drie overwinningen van zijn Slowaakse pupil. Chris Froome en Bauke Mollema verloren geen tijd en kunnen dus ook tevreden terugkijken op deze dag.

De kopgroep van de dag was een interessante. Etixx renners Tony Martin en Julian Alaphilippe probeerden het samen en bleven weg van vier achtervolgers, waaronder Timo Roosen, die in de Chasse Patate belandden. Het tweetal werd zo'n 25 kilometer van de streep ingerekend. Daarna kwamen er verschillende aanvallers, zoals Rui Costa, niet echt weg. De Portugees mocht wat peddelen met een voorsprong van 10 seconden op het peloton. Intussen werd Marcel Kittel gelost, die zou dus in ieder geval niet gaan winnen.

Er werd weldegelijk hard gekoerst, want achter in het peloton moesten mannen lossen. Enkele kilometers voor de streep werd Costa ingerekend en was het tijd voor de klim, de scherprechter van de finale. Sep Vanmarcke probeerde het maar kwam niet weg. Uiteindelijk was er toch een groepje van 20 man die gingen sprinten. Julien Vermote en Alejandro Valverde zorgden voor de snelheid, maar het was een strijd tussen de Noorse sprinters en Sagan. Toch won de Slowaak van Alexandre Kristoff en Sondre Enger.