Trump vraagt Happy Days-acteur te speechen

Happy Days-acteur Scott Baio zal spreken op de nationale conventie van de Republikeinse partij in Amerika deze week. Presidentskandidaat Donald Trump heeft hem persoonlijk gevraagd een speech te geven.

De keuze van Trump voor de inmiddels 55-jarige acteur, die de laatste decennia niet meer aan grote projecten heeft gewerkt, werd met scepsis ontvangen in de Amerikaanse media. The Daily Beast concludeerde dat de presidentskandidaat wanhopig moet zijn geweest. Eerder beloofde Trump een sterrenparade van de conventie te maken, maar tot nu toe is Baio de grootste bekendheid die gestrikt is voor deelname.

Scott Baio werd eind jaren 70 bekend als Chachi, het neefje van The Fonz in Happy Days. In de destijds razendpopulaire sitcom werd één van de hoofdrollen gespeeld door Ron Howard, die later furore maakte als regisseur van films als Backdraft, A Beautiful Mind en The Da Vinci Code. Happy Days kreeg in de jaren 80 nog een spin-off, Joanie loves Chachi, met Scott Baio in één van de twee titelrollen.

Trump vraagt Happy Days-acteur te speechen
Trump vraagt Happy Days-acteur te speechen (Foto: BuzzE)