Twitter viert bestaan van emoji

Het is zondag World Emoji Day en dat was voor Twitter aanleiding om eens onderzoek te doen naar het gebruik van de kleine afbeeldingen op het sociale netwerk. Dat levert interessante inzichten én een speciale emoji op.

Zo bleek na de release van het album Lemonade van Beyoncé het gebruik van de citroenemoji ineens fors toe te nemen. Ook het plaatje van de bij nam een grote vlucht. Beyoncé staat immers bekend als Queen Bee. De spectaculaire winst van F1-coureur Max Verstappen leidde ertoe dat de Nederlandse vlag in combinatie met een gouden beker veelvuldig werden gebruikt in tweets.

Andere opvallende feiten: de bieremoji is populairder dan die voor koffie. Het aapje dat het meest wordt gebruikt is het aapje met de handen voor de ogen. Er zijn meer tweets met een volledig hart dan met een gebroken hart. Van de gezichtsemojis is vooral 'tranen met tuiten lachen' populair.

Twitter viert zondag het gebruik van de emoji's met een speciale emoji, die je kunt activeren door een tweet te sturen met de hashtag WorldEmojiDay.

Twitter viert bestaan van emoji
Twitter viert bestaan van emoji (Foto: BuzzT)