'Amy Winehouse deed zelfmoordpoging'

Twee maanden voor haar tragische dood heeft Amy Winehouse een zelfmoordpoging gedaan. Dat zegt haar ex-man Blake Fielder-Civil in een vraaggesprek met The Sun. Het is deze maand vijf jaar geleden dat Amy overleed aan alcoholvergiftiging.

Blake vertelt aan de Engelse tabloid dat Amy hem belde om te vertellen dat het hun trouwdag was. Het telefoontje kwam echter ongelegen. Het nieuwe liefje van Blake was aan het bevallen. Daarom hield hij het gesprek met zijn ex kort.

Een dag later belde Blake Amy terug om te vertellen dat hij vader was geworden en om excuses te maken vanwege het feit dat hij geen tijd voor haar had. "Toen vertelde Amy dat ze zich had gesneden. Heel erg had gesneden."

Verslaafd
Blake en Amy waren van 2007 tot 2009 met elkaar getrouwd. In die periode waren ze beiden flink verslaafd aan de heroïne. "Na onze scheiding waren de mensen rondom Amy dolblij dat ze niet meer met mij was. Daar waren ze meer mee bezig dan met de gezondheid van Amy, terwijl er nog een hoop moest gebeuren met haar", zegt Blake nu.

Over zijn eigen rol in het overlijden van de zangeres is hij niet mild. "Ook ik heb er schuld aan." Blake is ervan overtuigd dat Amy uiteindelijk zelfmoord heeft gepleegd. "Ze wist hoeveel drank ze aankon. Als ervaren drinken wist ze dat dondersgoed." Hij vermoed dat Amy hoopte dat er iemand langs zou komen om haar te helpen. "Maar dat gebeurde niet en zo dronk ze zich helemaal alleen de dood in."

'Amy Winehouse deed zelfmoordpoging'
'Amy Winehouse deed zelfmoordpoging' (Foto: BuzzE)