Chaotische Moto2-race beslist op centimeters

Johann Zarco heeft de Grand Prix van Duitsland in de Moto2 gewonnen. De Fransman was een van de weinige toppers die in de enerverende race niet onderuit gingen en daar maakte hij optimaal gebruik van op de natte Sachsenring. 

De start was voor Zarco, maar polesitter Takaaki Nakagami sloeg al snel terug en kreeg Alex Rins mee. Wereldkampioen Zarco kreeg het vervolgens aan de stok met de Duitser Johan Folger en diens verrassend sterke landgenoot Marcel Schrötter, die de Fransman beiden inhaalden. De droom op een sensationeel thuispodium voor Schrötter was echter al snel afgelopen: hij ging hard onderuit.

Schrötter zou niet de enige zijn die onderuit ging en ook niet de hoogst geklasseerde rijder. Niet veel later was het namelijk de beurt aan leider Nakagami, die onderuit schoof en zijn zege letterlijk in het water zag vallen. Folger rook zo zijn kans en viel direct Rins aan, wat de Duitser de leiding bracht. Dat duurde ook niet al te lang, want halverwege de race lag hij weer op de vierde plek, vrij ruim achter het leidende groepje: Rins, Zarco en Franco Morbidelli.

Met acht ronden te rijden zat Rins flink in de problemen: zijn rondetijden kelderden en hij werd aangevallen door Folger, die onder luid gejuich van het lokale publiek de derde plek pakte. Toch kwam Rins gelijk daarna weer op een podiumplek, want voor de tweede keer in de race ging de leider onderuit, Morbidelli dit keer. 

Dat Rins alsnog een podiumplek zou pakken bleek helaas voor hem een utopie, want drie ronden voor het einde schoof ook de Spanjaard onderuit. Dit keer kon Julian Simon profiteren, want hij lag plotseling op de derde plek, ruim achter Zarco en Folger. Die twee gingen in de slotronde nog volop met elkaar de strijd aan. Folger deed in de laatste bocht met een ultieme poging en leek het zelfs nog af te maken, maar Zarco reed een paar centimeter voor zijn concurrent over de streep. 

Simon kwam als derde over de streep en pakte zo zijn eerste podiumplek sinds Valencia 2012.