Kamerleden krijgen regenboogkleurtje van Turkse Nederlanders

Kamerleden ergeren zich alle kleuren van de regenboog aan de ‘Turkse Nederlander’. Hierbij worden de kleuren groen en geel opvallend vaak positief gediscrimineerd. Volgens de Kamerleden Han Ten Broeke (VVD) en Sadet Karabulut (SP) is dit een schoolvoorbeeld van zeer slechte integratie.

Aanleiding tot de ergernis waren de juichende Turken in Nederland die massaal verzameld waren in Rotterdam, compleet met Turkse vlaggen. Bij gebrek aan tanks en soldaten in Nederland werd er gepoogd een cameraploeg van de NPO te lynchen. Volgens de Turken in Nederland zendt de NPO toch alleen maar leugens uit over hun grote goddelijke lijder leider, dus een beetje geweld tegen die onwelgevallige pers is best op zijn plaats. De grote geitenneuker leider geeft immers zelf het voorbeeld hoe je als Turk met de pers dient om te gaan om tot de juiste berichtgeving te komen.

Geert Wilders en Martin Bosma (PVV) zien dat echter toch anders. Die zeggen dat de Turkse grens nog niet over die van Nederland is heen geschoven tijdens de mislukte coup. Tevens stippen de PVV’ers een andere vorm van discriminatie aan. Die van discriminatie op basis van Nederlandse nationaliteit.

"Dit is Nederland. Niet Turkije", twittert PVV-leider Wilders daarover. Kamerlid Martin Bosma (PVV), weet dat zulk vertoon van geweld met Nederlandse vlaggen niet getolereerd zou worden. Dan zou de NPO volgens hem met het schuim op de bekken weken lang schreeuwen over ’extreem-rechts’ en ’nationalisme’.

Tevens is de kans groot dat er dan ineens weer stapels voorgedrukte aangifteformulieren uit politieprinters vliegen, politieprinters die normaliter met een napalmbom nog niet aan de gang zijn te branden.