Grote zege Van Gerwen op World Matchplay, VdV en Van de Pas verliezen

Na de UK Open, diverse Players Championships, Euro Tours en darttripjes ver weg is het deze week weer tijd voor het echte werk voor de darters van de PDC. De 23e editie van de World Matchplay gaat van start. RTL 7 is er iedere avond live bij.

Op de openingsavond komen drie Nederlanders in actie. Vincent van der Voort, Michael van Gerwen en Benito van de Pas. Dit bericht zal na iedere gespeelde wedstrijd een update krijgen. Alle partijen tot best-of-19 legs. Ook op het FOK!forum is een topic over dit toernooi te vinden. 

Vincent van der Voort (16) 4-10 Kyle Anderson

Op 1-1 is het Anderson die het voordeel naar zich toe trok met een break van 72 nadat Van der Voort verzuimde 108 uit te gooien. De eerste beurt van Van der Voort is vaak wel een 140'er of 180'er., maar naar mate een leg vorderde wilde het scoren niet meer lukken. Op 2-4 volgde een nieuwe break voor Anderson. Deze break werd door Van der Voort wel direct ongedaan gemaakt. Halverwege keek hij wel tegen een 6-4 achterstand aan. 

De eerste leg na de break was voor Anderson nadat Van der Voort een cruciale dart op tops miste. De Australiër hield vervolgens zijn eigen leg en kwam 8-4 voor. Van der Voort was gezien en Anderson trok de partij met 10-4 naar zich toe. 

Robert Thornton (8) 10-7 Josh Payne

Thornton doet voor de zevende keer mee en moet nog altijd een wedstrijd in Blackpool zien te winnen. Payne is één van de nieuwe gezichten op dit toernooi. De 22-jarige Engelsman won eerder dit jaar zijn eerste toernooi bij de PDC. Thornton kwam het beste uit de startblokken en pakte direct de break. Op 4-4 echterwerd deze break door een 84-finish ongedaan gemaakt. 

Payne gooide vervolgens 118 uit, maar The Thorn kon toch halverwege toch met een gelijke stand de pauze in nadat hij Payne afstrafte die geen 134 uitgooide. De break deed Thornton goed, want hij kwam bijna perfect uit de startblokken. Bij pijl zeven ging het echter mis voor een negendarter, maar de break was er weer. Op 7-6 kreeg Payne zes pijlen om terug te breaken, maar verzuimde. The Thorn stond achter, maar zijn eerste pijl op de dubbel was wel raak voor 8-6. De break werd niet meer ongedaan gemaakt. Thornton wint met 10-7.  

Michael van Gerwen (1) 10-0 Jamie Caven

Van Gerwen stormde in het eerste een 5-0 voorsprong. Op dat moment had Mighty Mike een gemiddelde van 107,2.  Jabba kwam er niet aan te pas. Het werd 10-0 voor dde titelverdediger. In de volgende ronde wacht Kyle Anderson.  

Dave Chisnall (9) 10-7 Benito van de Pas

Van de Pas mocht aan de partij beginnen en op 1-1 kreeg hij de eerste break te verduren nadat hij vier pijlen op een dubbel miste. Even later werd het zelfs 4-1 voor Chisnall nadat hij 115 uitgooide. Na de eerste break was het Van de Pas die direct een break terugpakte nadat beide heren veel pijlen miste op de dubbel. Big Ben kreeg kansen om langszij te komen, maar het werd toch 5-3 voor Chisnall. Tweel legs later bij de pauze stond het 6-4. 

Op 7-6 kon Van de Pas eindelijk de tweede break ongedaan maken door een mooie 135-finish. Op voorsprong komen lukte echter niet. Chisnall sloeg direct weer toe en brak opnieuw. Van de Pas kreeg kansen om 8-8 te maken, maar verzuimde. Het werd 8-6 en uiteindelijk won Chisnall met 10-7. Chizzy treft in de volgende ronde Robert Thornton.